Paella, det sies at det er like mange oppskrifter på denne matretten som det er familier i Spania! For å få min egen oppskrift på denne, mikset jeg sammen flere oppskrifter og prøvde meg frem til en "familieversjon" som alle her i huset elsker!
Du trenger:
150-200g kyllingfilet
2 løk
2-3 store båter hvitløk
1 rød paprika
1 grønn paprika
1 ½ dl olivenolje
1 ts grovmalt pepper
ca ½ l langkornet ris
½ g safran
1 l hønsebuljong
2 dl hvitvin eller eplejuice
ca 12 friske blåskjell
½ kg reker
litt frisk timian
2 tomater i båter
1-2 sitroner
Del kyllingene i passelige store biter.
Skjær opp løken i ringer, grovhakk hvitløk og skjær paprikaen i strimler.
Varm oljen i en stor wokpanne eller stor panne. Brun kyllingen og ta den deretter opp av panna. Fres løk, hvitløk og paprika til det blir blankt (1-2 min). Ta det opp og dryss over salt og pepper.
Fres risen i resten av oljen tilsett safran, buljong og hvitvin/juice samt kyllingbitene. La det småkoke i ca 15-20 min til risen er nesten ferdig.
Damp blåskjellene til de åpner seg, rens de fleste rekene, men pynt med noen hele. Tilsett musling i selve risblandingen og tilsett reker og blåskjell.
Pynt med sitron og tomatbåter
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar