Å grille er ingen enkel oppgave! de fleste klarer å brenne maten såpass at den er uspiselig... her kommer noen tips som er hentet fraWebers side. Weber er forresten noe av det beste som kan kjøpes på markedet av griller....grillens Rolls Royce. Selv har jeg to griller, en gassgrill weber Q200, og en kulegrill one touch gold, og er like glad i begge!
her kommer tipsene:
1. Tennvæske: ikke tillatt! Det finnes ingen god grunn - bortsett fra pyromani (og det er ingen god grunn) - til å bruke tennvæske. Tennvæske er et petroleumsprodukt, og hvem har vel lyst til at illeluktende kjemikaler skal dampe under deres mat? En grillstarter og opptenningsblokker er et mye renere og langt mere effektiv metode for å få i gang brikettene!Hvis du vil røke koteletter eller kyllingbrystfileter, kan du bruke røkeflis. De tenner og brenner fort. Bruk trestykker til mat som trenger lenger tilberedningstid.
2. Forvarm grillenForvarm grillen med lokket på i 10 til 15 minutter for at gjøre klar grillristen. Med glødende briketter eller brennerne på gassgrillen på fyll styrke, vil temperaturen under lokket bli ca. 260 °C. Varmen brenner av alle matrester på grillristen, og det er enkelt å børste grillristen ren med en messinggrillbørste,. Det er også viktig med en varm grillrist hvis maten skal grilles helt perfekt.
3. Hold grillen ren Hver gang du har grillet, bør du rengjøre grillristen med messinggrillbørsten. Detter ikke bare for at risten skal være ren, men også for å forhindre at maten setter seg fast. Bemerk: Bruk en stålbørste hvis du har en støpejernsgrillrist.
4. Bruk olje på maten og ikke på grillristenOlje forhindrer at maten setter seg fast på grillristen. I tillegg gir det smak og fuktighet til dine lekre grillretter. Pensle eller spray litt olie på maten. Det er bedre enn å smøre inn ristene. Du kaster ikke bort olje, og du unngår en potensiell farlig situasjon.
5. Husk å vær oppmerksom på når du skal være direkteDirekte grilling (når varmekilden er direkte under maten) er best til mindre kjøttstykker, som ikke behøver mer enn 25 minutter eller mindre på grillen. Indirekte gilling (når varmekilden er fordelt på hver sin side av maten) er best når du skal grille mat som skal ha 25 minutter eller mere.
6. Hold i gang vindenEn brikettgrill har bruk for luft. Lokket skal være lukket så mye som mulig, men sørg for at ventiler både i lokket og bunnen er åpne. Fjern regelmessig gammel aske fra askeoppsamleren, så asken ikke blokkerer for lufta. En gassgrill har også bruk for luft - det får den fra åpningen under grillen.
7. Bruk lokketHer er fire viktige grunner til at du burde bruke lokket så mye som mulig.1. Det holder grillristen varm nok til at den kan brune maten.2. Det gir deg kortere tilberedningstid og forhindrer at maten blir tørr.3. Det holder på røyken som blir utviklet når fettet og saften fra maten fordamper inne i grillen.4. Det forhindrer stikkflammer ved at lufttilførselen blir begrenset.
Hver gang du åpner lokket forsvinder varme, og det forlenger tilberedningstiden. Løft kun i lokket når du skal snu, marinere eller oljere maten.
8. Karamellisering er nøkkelenEn av de viktigste årsakene til at grillmat er så populært, er den karamelliserte smaken. For å få den beste grillsmaken, er det viktig å bruke den riktige varmen og holde seg fra fristelsen til å snu maten for ofte. En god regel er å bare snu maten én gang! Stor tålmodighed vil gi deg den beste karamellisering og bruning - og flere hundre forskjellige smaksnyanser og aromaer.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar