Bildet mitt
Mo i Rana, Nordland, Norway
Slektsforskning er en fascinerende hobby, og det å finne ut mer om slekta Bolin/Bohlin, er noe som jeg sysler med. Genealogy is a fascinating hobby, and finding out more about the family Bolin / Bohlin, is something that I find amusing.

lørdag, juni 07, 2008

Fisk på grillen!

Dette er en veldig god og smakfull rett, med 3 fiskeslag sammen. Jeg bruker torsk, laks og seifilet. Alle skinn og beinfrie. ca 100g av hvert slag, allt etter hvor "storspiste" man er. men med fisk kan man godt spise litt ekstra!
på 4 porsjoner bruker jeg:

1,2 kg med blandede fiskeslag
1 -2 store fenikkler
4 vårløker
4 middels store gulrøtter
matfløte, salt pepper og hvitvin

Lager 4 store ark av folie som jeg legger på litt smør, (ca 1 teskje slik at fisken ikke brenner seg fast i folien). Ca 100 g av hver fiskeslag, 1 gulrot kappet i pene skrå skiver, og fenikkel og vårløk som er finnhakket. Har på salt og pepper, litt vin og litt fløte, og lager tette knytter som jeg legger på grillen. 10 -15 minutter, sjekk underveis, det varierer fra grill til grill!
Tilbehør er potetebåter i folie, med timian og olivenolje. Her bruker jeg god fast potet, som jeg kutter i båter salter, og har på godt med frisk timian, deretter olivenolje. legges på grillen til de er møre.....

Timian er en viktig ingrediens i fransk matlaging, og
den er en av hovedbestanddelene i både Provencekrydder og ”bouquet garni”
(krydderkvast som brukes utbredt i det franske kjøkken). Timian passer
godt både til kjøtt og fisk. I motsetning til de fleste urter tåler den å koke
lenge. Smaksett gjerne fiskesuppen med timian, eller forsøk å bake tomater med
timian og litt olivenolje. Den er hjemmehørende i landene rundt middelhavet,
Nord-Afrika og Asia. Vanlig timian er et meget utbredt kjøkkenkrydder.
Sitrontimian er også et populært krydder
.
Posted by Picasa

2 kommentarer:

Anonym sa...

Yammy, det der hørtes skikkelig smaskens ut!! Kor mye hvitvin treng mann tel nåkka sånnt??

Anonym sa...

du må ha en flaske til kokken, og ca ett par-tre ss i hver... hadd no oppi berre en dæsj!