på 4 porsjoner bruker jeg:
1,2 kg med blandede fiskeslag
1 -2 store fenikkler
4 vårløker
4 middels store gulrøtter
matfløte, salt pepper og hvitvin
Lager 4 store ark av folie som jeg legger på litt smør, (ca 1 teskje slik at fisken ikke brenner seg fast i folien). Ca 100 g av hver fiskeslag, 1 gulrot kappet i pene skrå skiver, og fenikkel og vårløk som er finnhakket. Har på salt og pepper, litt vin og litt fløte, og lager tette knytter som jeg legger på grillen. 10 -15 minutter, sjekk underveis, det varierer fra grill til grill!
Tilbehør er potetebåter i folie, med timian og olivenolje. Her bruker jeg god fast potet, som jeg kutter i båter salter, og har på godt med frisk timian, deretter olivenolje. legges på grillen til de er møre.....
Timian er en viktig ingrediens i fransk matlaging, og.
den er en av hovedbestanddelene i både Provencekrydder og ”bouquet garni”
(krydderkvast som brukes utbredt i det franske kjøkken). Timian passer
godt både til kjøtt og fisk. I motsetning til de fleste urter tåler den å koke
lenge. Smaksett gjerne fiskesuppen med timian, eller forsøk å bake tomater med
timian og litt olivenolje. Den er hjemmehørende i landene rundt middelhavet,
Nord-Afrika og Asia. Vanlig timian er et meget utbredt kjøkkenkrydder.
Sitrontimian er også et populært krydder
2 kommentarer:
Yammy, det der hørtes skikkelig smaskens ut!! Kor mye hvitvin treng mann tel nåkka sånnt??
du må ha en flaske til kokken, og ca ett par-tre ss i hver... hadd no oppi berre en dæsj!
Legg inn en kommentar